Libre kiertoon

Libre kiertoon

Libren sensorin avulla täydennän insuliinipumppu Accu-Chek Spirit Comboa, missä ei ole itsessään sensoria. Tämä parivaljakko toimii minulla erinomaisesti huolimatta siitä, että pumpun annosopas jää hyödyntämättä. Ateriainsuliinin annosteluun käytän nopeaa bolus -toimintoa ja Librestä on helppo katsoa, osuiko annostus kohdalleen vai joutuuko vielä korjailemaan.

Libren sensorikäytössä kertyy iso määrä lähinnä muoviroskaa. Käyttäjän ohjekirja ei anna minkäänlaista neuvoa, kuinka tämä roska tulisi kierrättää. Himokierrättäjänä annan tässä omat käytännön neuvoni:

  • Tyhjään valkoiseen sensoripakkaukseen jää ainoastaan muovia, minkä voi hyvin laittaa muovin kierrätykseen tai jos sellaista ei talossa vielä ole, niin sitten sekajätteen joukkoon, niin se päätyy nykyisin lähes koko Suomessa polttoon eli kaukolämmöksi ja sähköksi.
  • Harmaasta sensorin asettimesta irrotan lattapihdeillä vaalean sisuksen, jolloin saan irti metallisen jousen (>metallinkeräykseen) ja metallimuovisen neulan (>sekajätteeseen). Asettimen läpinäkyvä suojakuppi soveltuu myös hyvin muovin kierrätykseen.
  • Käytetyn sensorin avaaminen onkin sitten vähän vaikeampi tehtävä. Sensorin sisällä on nappiparisto, mikä kuuluu ongelmajätteisiin. Lattapihtien ja pöytäruuvipenkin avulla pariston saa ulos. Jäljellejäävän sensorin heitän sekajätteeseen. Kuvasta näet kaikki osat purettuna ja käyttämäni työkalut.

Hyviä onnistumisia ja askarteluja kaikki libreläiset!

 

 

14.4.2017
Anssi Lehto

T1D Lada reilut parikymmentä vuotta, pitkään monipistäjä ja 10/2015- pumppuilija. Pitkäaikaissokeri eli HbA1c eli hobis putosi Libren puolivuotisjakson aikana 53 mmol/mol:sta (7 %) 44:ään (6,2 %). Eläkeläisenä aikaa omahoidolle ja mukana diabetesseura Plasmassa. Facebook: Insuliinipumppu ACCU-CHEK Spirit Combo käyttäjät, FreeStyle Libre -käyttäjät ja Ykköstyypit.

Kommentit tähän postaukseen

  1. Viljami

    Kiitos tästä! Itseäni hieman korpeaa tuo jokaisen sensorin mukana tuleva muoviromun määrä. Onko kyse oikeasta välttämättömyydestä, vaiko ennemminkin vastuuttomasta materiaalipolitiikasta sensorin hinnan (ja epäilemättä massiivisen katteen) perustelemiseksi. En aivan ymmärrä, miksi samaa asetinta ei voisi käyttää uudestaan ja vain sensoriosia kulutettaisiin parin viikon välein. Steriiliys ei voi olla ratkaisematon dilemma.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.