14.4.2017 Anssi Lehto

Libre kiertoon

Libren sensorin avulla täydennän insuliinipumppu Accu-Chek Spirit Comboa, missä ei ole itsessään sensoria. Tämä parivaljakko toimii minulla erinomaisesti huolimatta siitä, että pumpun annosopas jää hyödyntämättä. Ateriainsuliinin annosteluun käytän nopeaa bolus -toimintoa ja Librestä on helppo katsoa, osuiko annostus kohdalleen vai joutuuko vielä korjailemaan.

Libren sensorikäytössä kertyy iso määrä lähinnä muoviroskaa. Käyttäjän ohjekirja ei anna minkäänlaista neuvoa, kuinka tämä roska tulisi kierrättää. Himokierrättäjänä annan tässä omat käytännön neuvoni:

 • Tyhjään valkoiseen sensoripakkaukseen jää ainoastaan muovia, minkä voi hyvin laittaa muovin kierrätykseen tai jos sellaista ei talossa vielä ole, niin sitten sekajätteen joukkoon, niin se päätyy nykyisin lähes koko Suomessa polttoon eli kaukolämmöksi ja sähköksi.
 • Harmaasta sensorin asettimesta irrotan lattapihdeillä vaalean sisuksen, jolloin saan irti metallisen jousen (>metallinkeräykseen) ja metallimuovisen neulan (>sekajätteeseen). Asettimen läpinäkyvä suojakuppi soveltuu myös hyvin muovin kierrätykseen.
 • Käytetyn sensorin avaaminen onkin sitten vähän vaikeampi tehtävä. Sensorin sisällä on nappiparisto, mikä kuuluu ongelmajätteisiin. Lattapihtien ja pöytäruuvipenkin avulla pariston saa ulos. Jäljellejäävän sensorin heitän sekajätteeseen. Kuvasta näet kaikki osat purettuna ja käyttämäni työkalut.

Hyviä onnistumisia ja askarteluja kaikki libreläiset!

 

 

T1D Lada 25 vuotta, pitkään monipistäjä ja 10/2015 alkaen pumppuilija. Pitkäaikaissokeri eli HbA1c eli hobis putosi Libren puolivuotisjakson aikana 53 mmol/mol:sta (7 %) 44:ään (6,2 %). Eläkeläisenä aikaa omahoidolle ja mukana diabetesseura T1D:ssä. Facebook: Insuliinipumppu ACCU-CHEK käyttäjät, FreeStyle Libre -käyttäjät, Lada-diabetes -vertaistukiryhmä, Insuliinipumppu minimed 640g ja minimed 670g käyttäjät ja Keinohaimaporukka.

Kommentit tähän postaukseen

 1. Viljami

  Kiitos tästä! Itseäni hieman korpeaa tuo jokaisen sensorin mukana tuleva muoviromun määrä. Onko kyse oikeasta välttämättömyydestä, vaiko ennemminkin vastuuttomasta materiaalipolitiikasta sensorin hinnan (ja epäilemättä massiivisen katteen) perustelemiseksi. En aivan ymmärrä, miksi samaa asetinta ei voisi käyttää uudestaan ja vain sensoriosia kulutettaisiin parin viikon välein. Steriiliys ei voi olla ratkaisematon dilemma.

 2. Wuhuu

  Itse en kierrättää mitään eikä libre tule vaihtamaan kantaani, elämä helpottuu kummasti kun heittää kaikki sekajätteeseen.

 3. keräillen

  Tuo valkoinen muovikuppi menee alaluokan opelle askarteluun. Siihen saa, kuulemma, hyvin vaikka lipputangon pysymään pystyssä tai joulukuusen. Askartelijan mielikuvituksella ei ole rajoja.

 4. Niksor

  Tuo sensori kannattaa laittaa paristojen keräyslaatikkoon. Kullattu piirilevy ei kuulu sekajätteeseen.

 5. TUULA KÄYRÄ

  Laitan sekajätteisiin, saamani ohjeistuksen perusteella.
  Mielikuvitus on rajatoon.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: