27.9.2021 Teija Sihvo

Kuka olen ja mitä teen

Tervehdys

Hei vaan kaikille teille, jotka luette tätä! Minua pyydettiin eli siis toivottiin, että tää eka blogi olisi  esittely, joten tässäpä sitten tulee tekstiä.

Kuka olen

Olen siis  –  kuten kohdassa ”kirjoittajat” lukee – 61-vuotias aikalailla päivälleen.  Menimme naimisiin joulukuun lopussa 1989 ja liitto jatkuu. Meillä on kaksi aikuista  – 1991 ja 1994 – syntynyttä tytärtä. Toinen asuu lähellämme, toinen Etelä-Suomessa. Me asumme Tampereella. Sen lisäksi meillä on ollut maaliskuun 2014 lopusta alkaen kissa eli Max

 

 

 

 

 

 

Diabetes

Diabetes tuli kuvioihin raskauden aikana. Itse asiassa jo ensimmäisellä neuvolakäynnillä lokakuussa 1990. Silloin virtsasta löytyi sokeria ja sairaala kutsui. Asuimme tuolloin Viitasaarella, joten lähin sairaala oli Keski-Suomen keskussairaala – sen nimi taitaa olla nykyisin Sairaala Nova. Sairaalassa sain insuliinit ja opettelin pistämään sekä laskemaan hiilihydraatteja. Olin erittäin motivoitunut, koska sisälläni kasvoi pienen ihmisen alku. Lopputulos tuosta kaikesta oli, että tyttäremme syntyi sektiolla kesäkuussa 1991. Toinen tytär olikin sitten ihan luvan perästä saatu alulle. Se tarkoitti muutamaa sairaalakäyntiä ja varmistusta siitä, että sokerit olisivat kohdillaan ennen kuin sain luvan tulla raskaaksi. Siinäpä sitten tuli muutama keskenmeno ennen kuin lopulta ”jäin raskaaksi”. Toinen tytär syntyi myös sektiolla kesäkuussa 1994.

Hoitomuotoni

Kauan olin pistos- ja kynähoidolla. Nykyään on pumppu eli MinimedVeo. Itse asiassa olen toisella kierroksella pumpun kanssa, koska hylkäsin pumpun kahden vuoden kokeilun jälkeen keväällä 2014. Nykyisen pumpun sain kesällä 2018.

Mitä teen

En ole työssä vaan kotona. Hoidan kotiamme, kissaa (joka muuten ei ulkoile vapaana) ja teen kaikkea sitä, mitä työelämässä ollessani tein työpäivien jälkeen. Näin on mennyt jo vuosia, ja oletan, että työelämä on ajanut jo minusta ohitse. Rakastan kieliä, joita opiskelin jo lukioaikana 1976-1979. Silloin luin englantia, ruotsia, saksaa ja ranskaa. Muutama vuosi sitten opiskelin omin päin italian (ilmeisesti) lukiokurssin ja olen testannut sitä myös käytännössä. Aika pieni on sanavarastoni mutta olen ihan innoissani siitä, että tulen jotenkin ymmärretyksi kielellä, joka oli minulle aivan vieras vuosia sitten. Pidän myös lukemisesta; tosin viime aikoina olen lukenut aika vähän. Musiikki, laulaminen, tanssiminen ja liikunta ovat myös minulle mieluisia. Aikaa on päivittäin loppujen lopuksi aika vähän, joten kaikkea ei voi harrastaa kerralla. Pisteenä i:n päälle voisin vielä mainita erilaisten sarjojen seuraamisen, mikä kyllä koukuttaa siihen malliin, että täytyy olla tarkkana ajan kulun kanssa.

Täällä Deeblogissa kirjoittelen silloin tällöin.

Ykköstyyppi vuodesta 1991. Kahden aikuisen tyttären äiti ja yhden miehen vaimo joulukuusta 1989. Monipuolinen ihminen, jota kiinnostaa kielet, liikunta, lukeminen, kirjoittaminen jne.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: