26.10.2020 Kirsi-Maria Hytönen

Hei minäkin kirjoitan!

Kuvassa Kirsi-Maria HytönenPitkästä aikaa kirjoittaminen jännittää vähäsen. Kirjoitan paljon, sekä työssä että harrastuksena, mutta en ole pitkään aikaan aloittanut mitään ihan uutta. Nyt se kuitenkin on tässä: ensimmäinen kirjoitukseni Deeblogiin.

Olen Kirsi-Maria, 39-vuotias ykköstyypin diabeetikko. Asun Leivonmäellä, keskisuomalaisessa Joutsan  kunnassa. Olen sairastanut diabetesta kuusi ja puoli vuotta, keväästä 2014 alkaen. Minulla on pistoshoito, insuliineina Fiasp ja Levemir ja käsivarressa Libre2-sensori. Ykköstyypin diabeteksen lisäksi myös muita autoimmuunisairauksia on tarttunut aikuisiällä mukaan, merkittävimpänä Basedowin tauti, jonka vuoksi kilpirauhaseni on poistettu syksyllä 2017.

Perheeseeni kuuluu aviomies ja taaperoikäinen poika. Äitiys on suurin minua aikuisiällä muovannut asia – se on vaikuttanut ihan kaikkeen, jopa enemmän kuin diabetes. Ammatiltani olen tutkija. Työskentelen Jyväskylän yliopistossa, historian ja etnologian laitoksessa. Työstäni voit lukea lisää ammattiini keskittyviltä kotisivuiltani.

Deeblogiin kirjoittamisesta olen haaveillut jo pitkään, mutta nyt tuli oikea aika toteuttaa suunnitelma. Olen aiemmin kirjoittanut diabeteksesta omaan blogiini, jonka nimi on Illuusioita. (Klikkaamalla kategoriaa diabetes saat näkyviin kaikki siihen liittyvät kirjoitukseni.) Diabeetikon raskausaikaa ja perhettä varten perustin oman blogin Perheen aika. Nyt pääsen ilokseni kirjoittamaan diabetesarjestani ja -ajatuksistani tänne, missä vertaistuki löytää parhaiten lukijansa. Kiitos tästä mahdollisuudesta!

Tulen kirjoittamaan jatkossa tunteista, haaveista, iloista ja suruista, mutta myös ihan arjen konkretiasta: omahoidosta, voimavaroista ja selviytymiskeinoista. En ole lääketieteen asiantuntija, ja diabeetikkonakin vielä aloittelija, mutta juuri sellaisena tuon itseni mukaan Deeblogeihin: yhtenä keskustelijana muiden joukossa, ihmisenä joka mokaa välillä, mutta myös onnistuu joskus, avoimena ja herkkänä tämän sairauden mukanaan tuomissa haasteissa ja rikkauksissa.

Kiitos että luet! Ja kiitos jos kommentoit!

Kommentit tähän postaukseen

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: