26.11.2016 Mika Haulo

Diabeetikon elämää gif-animaatioina

1-tarkkana
Ykköstyypin diabetes on vaikea tauti. Miksikö? No hyvin pitkälti siksi että se verensokeri pitäisi saada pysymään ihan hävyttömän tiukoissa rajoissa. Heitot kumpaakaan suuntaan normaalilukemista eivät hyvää tiedä. Se alue, mihin pitäisi tähdätä, on todella kapea.

 

2-tumps
Joskus ote lipeää, vaikka kuinka yrittäisi pitää diabeteksen hoidon käsissään. Mutta itse ainakin yritän olla tyytyväinen hoidon sujumiseen pienistä kömmähdyksistä huolimatta.

 

3-ainaeijaksa
Välillä diabetes käy uuvuttavaksi. Silloin en esimerkiksi jaksa reagoida ajoissa verensokerin muutoksiin ja käyn muutenkin hieman hitaalla.

 

4-moka
Toisinaan pientä turhautumista aiheuttaa se, kun päivä on ollut lähes nappisuoritus. Mutta sitten illan päätteeksi tulee jokin käsittämätön moka.

 

5-moka
Useimmiten omahoidon kömmähdykset ovat kuitenkin aika harmittomia. Ongelmia voi tulla silloin, jos vaikka pistää vahingossa pikainsuliinia pitkävaikutteisen insuliinin sijaan.

 

6-melkeinkosahti
Diabeetikon elämä on siis melkoista taiteilua.  Silloin tällöin hoitotasapaino horjuu, ja omahoito meinaa mennä metsään, mutta jollain ihmeen konstilla sitä vain onnistuu pitämään sen radalla.

 

7-hups
Onneksi diabeteksen kanssa ei tarvitse olla yksin. Esimerkiksi nettikeskusteluista saa hyvää vertaistukea omahoidon ongelmien kanssa taistellessa. Toisilta diabeetikoilta voi jopa saada vinkkejä johonkin tilanteisiin, missä itsellä on ongelmia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että olemme yksilöitä ja elämäntilanteemme voivat olla erilaisia. Se temppu mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella.

 

8-erilailla
Ai niin. Ei diabetes itsessään aina ole se mikä ärsyttää. Joskus on kohdalle sattunut melkoisia lääkärin-änkyröitä, jotka vain nalkuttavat. Osasyynä voi olla se, että omahoitoni rutiinit hieman tavaomaisesta poikkeavia – joskin väitän että tehokkaita. Mutta tyylini varmasti ihmetyttää urautuneita valkotakkeja.

 

9-mur
Mutta minäpä olen jääräpää ja oman tieni kulkija. En katso hyvällä tohtorien läksytystä. Siispä usein käykin niin, että se olen minä joka sanoo vastaanotolla suorat sanat eikä D-lääkäri.

 

(Kuvat on ihan härskisti netistä revittyjä)

Sokerivammainen yrittäjä, joka koodaa, bloggaa ja pyöräilee. Päätoiminen verensokerininja ja täydellisen hobiksen tavoittelija. Suurimpina paheina suklaan yletön syönti ja liian pitkään valvominen. Kirjoittaa Sokerivammaisen opas -blogia.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: