13.9.2016 Anssi Lehto

HUS labraan netin kautta

Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin (HUS) labrat  on mahtava organisaatio. Toimialue ulottuu Hangosta Loviisaan ja Helsingistä Hyvinkäälle eli 24 kunnan alueella. Kehä III:n ulkopuolella on 29 labraa ja sisäpuolella 26.

Viikkoa ennen deehoitaja-lääkärikäyntiä varten on meillä päin aina käytävä labrassa antamassa veri- ja virtsanäytteet tutkittavaksi. Nämä tulostiedot kulkevat erikoissairaanhoitoon suoraan sähköisesti, mutta ei valitettavasti rekisteröidy vielä omakantaan.

Huslab.fi opastaa seikkaperäisesti
Koska labrassa käyt vain pari kertaa vuodessa, ainakin minulla herää kysymyksiä: Saako sitä syödä ja milloin, miten sen virtsanäytteen kanssa oikein toimitaan, ettei tarvitse juosta toistamiseen siellä labrassa jne. Nämä kaikki vastaukset löytyvät hyvin ennakkoon erinomaisilta ja helppokäyttöisiltä nettisivuilta. Siellä on kaikki aukioloajat, jonotusajat, suositukset vähäruuhkaisista ajoista, yhteystiedot ja potilasohjeet jopa kuudella kielellä. Netti kysyy myös: ”Saako käyttää sijaintiasi?” Annoin luvan, niin selvisi, että on turhaan pyöräillyt 3,1 km:n päähän Oulunkylään. Kätilöopiston labraan onkin vain 1,7 km ja Vallilan labraan 1,8 km. Täytyypä ensi kerralla tutustua lähipaikkoihin.

Oulunkylän laboratorio netissä elokuussa 2016
Jonotusaika juuri nyt 28 minuuttia
Otamme seuraavia näytteitä
Veri- ja virtsanäytteet, EKG, kohdunkaulansyövän seulonta (Papa-seulonta) ja muut gynekologiset näytteet, sieniviljelynäytteet, sokerirasitukset, MRSA-näytteet
Varaa aina aika seuraaviin
Sokerirasitus, sieninäytteet, gynekologiset näytteet ja MRSA
Aukioloajat
ma-pe klo 7.00-15.00 ti klo 15.00-17.15 gynekologinen näytteenotto ja Papa-seulonta
Välty jonottamiselta
Laboratoriossa on vähiten tungosta klo 11 jälkeen.
Useisiin toimipisteisiimme voit myös varata ajan etukäteen. www.huslab.fi/ajanvaraus

Ajanvaraus kannattaa tehdä
Tein nyt elokuussa ensimmäisen kerran netissä ajanvarauksen. Systeemi toimii hyvin. Enää en jonottele puolta – tuntia ruuhkaisessa odotustilassa, vaikka eläkeläisenä kiirettä ei juuri ole. Siksi tylsää on tuo ajantappaminen. Jatkossa aina ajanvarauksella!

 

T1D Lada 25 vuotta, pitkään monipistäjä ja 10/2015 alkaen pumppuilija. Pitkäaikaissokeri eli HbA1c eli hobis putosi Libren puolivuotisjakson aikana 53 mmol/mol:sta (7 %) 44:ään (6,2 %). Eläkeläisenä aikaa omahoidolle ja mukana diabetesseura T1D:ssä. Facebook: Insuliinipumppu ACCU-CHEK käyttäjät, FreeStyle Libre -käyttäjät, Lada-diabetes -vertaistukiryhmä, Insuliinipumppu minimed 640g ja minimed 670g käyttäjät ja Keinohaimaporukka.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: