9.6.2016 Mika Haulo

Huumori on diabeetikon henkireikä

Diabetes ei itsessään ole naurun asia. Onhan kyse kuitenkin vakavasta sairaudesta, joka hoitamattomana vie näön, jalat ja lopulta hengen.

Siinä ei ole kuitenkaan mitään vikaa, että silloin tällöin löytää pilvien hopeareunuksia omasta tai vaikkapa toisen diabeetikon arjesta. Mikä tahansa, mikä auttaa diabeetikoita jaksamaan, on tervetullut bonus oikeiden hoitorutiinien lisäksi.

Tässä muutama kevennys, joita omaan kännykkäkameraani ja sen kuvanmuokkausappseihin on tarttunut.

 

”Mitä vaan voi diabeetikko syödä, kuha pistää oikeen määrän insuliinia”

Tartuin tietysti viime syksynä netin villinneeseen kuha-meemiin.

 

On hyviä hiilareita, huonoja hiilareita ja sitten näitä om nom nom -hiilareita

Viime kesänä teki eräänä päivänä hirveästi mieli mässyä. Siispä kävin videovuokraamossa. Kotimatkalla mietin, että nää nyt ei varmaan ole niitä ”hyviä hiilihydraatteja”, joita ravitsemusterapeutit kehottavat syömään.

omnomnomhiilarit

 

Vrrooom!

 

Go home bloodsugar, you’re drunk

Joskus sensorin käyrä näyttää siltä kuin verensokeri olisi ympäripäissään.

View this post on Instagram

#diabetes #diabetesfi #t1d #dexcom #g4 #bg #cgm

A post shared by Mika Haulo (@mhaulo) on

 

Ajoin pyörällä Prisman ohi

Ykköstyypin diabetes aikuiset -vertaistukiryhmässä on jonkinlaiseksi käsitteeksi noussut ns. prismahypo – siis se, kun joka kerta Prismassa käynti tuntuu jollain maagisella tavalla vetävän verensokerin alamaihin. Ihan joka kerta. Ei poikkeuksia. Eräänä päivänä vain ajoin fillarilla Prisman ohi…

prismahypo

 

Insinöörismies Mäkinen seikkailee

Eipäs muuten unohdeta pakinoita! Niitäkin olen kirjoittanut pari. Teksteissäni seikkailee ykköstyypin diabetesta sairastava insinööri Mäkinen, milloin lääkärin vastaaotolla, milloin diabeteshoitajan tentattavaja ja milloin missäkin.

Insinöörismies Mäkinen lääkärissä (17.9.2015)

Vain viisi mittausta päivässä (25.1.2016)

 

Diabeteshuumorin kanssa kannattaa toki olla tarkkana. Esimerkiksi Strip Club tuskin on sovelias nimi englanninkieliselle kerholle, jonka jäsenet ovat kiinnostuneita verensokerin mittaliuskoista.

 

 

 

Sokerivammainen yrittäjä, joka koodaa, bloggaa ja pyöräilee. Päätoiminen verensokerininja ja täydellisen hobiksen tavoittelija. Suurimpina paheina suklaan yletön syönti ja liian pitkään valvominen. Kirjoittaa Sokerivammaisen opas -blogia.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: