29.2.2016 Sari Pihlava

D-tytön kosiovinkit

Huomasitko, että tänään on karkauspäivä? Vuosi on suunnilleen 365,25 vuorokauden pituinen, ja koska kalenteriin ei voi neljäsosapäiviä laittaa, niistä yhdistetään yksi kokonainen vuorokausi jokaisena karkausvuotena. Vanhan perinteen mukaisesti näin kummallisena päivänä meillä naisillakin on lupa kosia.

Omaa nimetöntäni sormukset ovat koristaneet jo pitkään, mutta olen tänään hengessä mukana ja jaan kosiovinkkejä naimattomille d-neidoille.

Ensinnäkin – nyt ei ole aikaa hukattavaksi. Kun kello keskiyöllä lyö kaksitoista lyöntiään, kosintamahdollisuus on mennyttä.  Toiseksi – suin päin ei kuitenkaan kannata toimia. Diabeetikon puolisolta vaaditaan tiettyjä ominaisuuksia, ja siksi muutama testi on paikallaan ennen kosimista. Jos mies kompuroi testeissä, suosittelen unohtamaan koko kosimisen.

Hoitotoimenpiteet ovat olennainen osa diabeetikon elämää. On hyvä nähdä jo ennen kosintaa, miten mies reagoi niihin. Kaiva siis alkajaisiksi kankkusi esiin hameen alta ja iske insuliinipiikki kannikkaan. Seuraa samalla miehen reaktioita. Jos raasu pökertyy, laske hameesi kiireesti, unohda mies ja siirry seuraavan poikamiehen luo. Tässä kohtaa on turha jäädä miettimään, pyörtyikö mies kannikan vai piikin takia.

Jätä seuraavan miehen luona suklaapatukka pöydälle ja kerro hänelle, että se on varattu matalan verensokerin korjaamiseen. Korosta vielä, ettei patukkaa saa syödä. Lähde sitten suurieleisesti pois paikalta. Kolauta ovea niin, että mies kuvittelee jääneensä yksin. Hiivi sen jälkeen salaa takaisin tarkkailemaan tilannetta. Jos mies lähestyy hypoherkkuasi viekkaan näköisenä, unohda hänetkin ja siirry seuraavan naimattoman miehen luo.

Kolmannessa paikassa voit aloittaa testaamalla miehen pitkäjänteisyyttä ja empaattisuutta. Pyri ensin laskemaan verensokerisi vähän liian matalalle. Tämä onnistunee helposti hiilihydraattimäärän yliarvioinnilla, liikunnalla tai syömisen unohtamisella. Saattaahan verensokerisi toki olla jo luonnostaan matalalla, koska olet joutunut ravaamaan miehelästä toiseen.

Käyttäydy sitten samoin kuin muutoinkin matalan verensokerin vaikutuksen alaisena. Jos olet silloin kiukkuinen, jankkaava, maaninen, ärtynyt, sössöttävä, vapiseva, hikinen tai muutoin vaikeasti lähestyttävä, niin anna mennä. Nyt saa vaikka vähän liioitellakin! Jos mies kauhistuu, kiukuttelee takaisin tai häipyy koko tilanteesta, unohda hänet, ei ollut hänessäkään ainesta.

Jos joku ehdokkaista menestyy testissään, käy hänen kohdallaan muutkin testit läpi. Mikäli testitulokset häikäisevät, on aika toimia.

Tarkista ensin verensokerisi ja tee mahdollisesti tarvittavat korjaustoimet. Verensokeri saattaa nimittäin pian nousta stressin takia. Mieluista miestä kosiessasi pääset stressaamaan, kieltäytyykö hän kunniasta ja suuntaa kangaskauppaan. Epämieluisan miehen kohdalla voit stressata vaikka sitä, miten sinun käy, jos mies ei ostakaan hamekangasta vaan suostuu kosintaasi.

Mutta nyt, pidemmittä puheitta, sormus mukaan ja onnea matkaan. Mitään ei saa, jos ei uskalla edes yrittää. Kosintakokemukset ovat pääomaa nekin, hamekankaista nyt puhumattakaan.

Varmuuden vuoksi etsin tähän jo hamekaavat ompeluohjeineen. Ongelmatilanteissa minulta saa neuvoja myös hameen ompelussa. Jos kosinta ei tänä vuonna tuota toivottua tulosta, uuden hameen turvin kaikki voi olla toisin jo ennen seuraavaa karkauspäivää.

Ajatuksia elämästä ykköstyypin diabeetikkona, kirjoitettu vuosina 2015-2018.

Kommentit tähän postaukseen

 1. Maaret

  Oivat karkauspäivän vinkit olet Sari koostanut. Ja nämä ovat niin yleispäteviä, että seuraavina ns normivuosina näitä samoja testejä kosituksi tullessaan voi myös soveltaa. Mikään ei ole parisuhteessa niin tärkeää kuin ymmärrys, luottamus ja halu oppia auttamaan dee-puolisoa.

  1. Avatar photoSari Pihlava

   Maaret – kiva jos vinkit tuntuvat päteviltä. Ehkä kuitenkin on korostettava, että jokainen tekee testinsä omalla vastuullaan 😀

   Ihmisten yhteiselossa on minusta tosi monia asioita, jotka tuntuvat paljon tärkeämmiltä kuin mikään diabetekseen liittyvä. Mutta on se pohjimmiltaan niin kuin sanot: d-puolison mukana tuleva krooninen sairaus on hyväksyttävä, muutoin ei homma toimi lainkaan.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: