17.11.2015 Liisa Laitinen

Lääkkeetön kivunlievitys – Uusi ystävämme Buzzy

 

Tätä kirjoitusta olen odottanut innolla! Olen etsinyt pitkään jotain helpotusta pienen deeykkösen kanyylien ja sensoreiden vaihtoon. Tuo nipistävä napsaus on ehkä se kurjin diabetekseen liittyvä juttu, ainakin lapsen silmissä. Toki se on vanhemmistakin inhottavaa nähdä, että lapseen sattuu. Välillä napsahtaa oikeinkin kipeään paikkaan, mikä lie hermo sattuu kohdalle.. Sitä täydellistä paikkaa kun ei ihon päältä näe.

Puuduttavia voiteita on toki ollut saatavilla, mutta yli puolen tunnin ylimääräinen ruljanssi joka vaihtoon (sensori kerran viikossa ja kanyyli 3 kertaa) oli mielestäni liikaa. Teippien pysyvyys myös mietitytti näiden voiteiden käytön jälkeen.. Kylmäpussia olen myös ehdotellut, mutta nuorimies ei tätä ole suostunut kokeilemaan.

Googleteltuani aikani törmäsin Buzzyyn! Luin siitä usealta eri taholta ja se vaikutti kerrassaan mainiolta. Toki ymmärsin, että kaikki käyttäjät eivät koe sen tehoavan. Suomessa tällä laitteella ei ole vielä maahantuojaa, mutta lähimmän löysin naapurista, Ruotsin puolelta. Otin heihin yhteyttä ja tilasin meille oman pörriäisemme. Heidän sivunsa löydät täältä:  http://wescue.com/produkter/buzzy/

minibuzzystriped_0

Juttelin Buzzystä meidän tokaluokkalaisen deepojan kanssa. Katsottiin YouTubesta muutama video ja yritin parhaani mukaan selittää sen toimintaperiaatetta skeptiselle pikkumiehelle. Muisteltiin animaatiosarja Olipa kerran elämä’ssä näkemäämme jaksoa, jossa kipua viestivät pikku-ukkelit kiirehtivät hurjaa vauhtia kohti aivoja ilmoittamaan kehossa tuntuvasta kivusta. Kerroin pojalle, että Buzzy huijaa näitä viestinviejijä tärinällä ja kylmällä niin, etteivät ne löytäisi tietä aivoihin ilmoittamaan kanyylin tai sensorin nipistyksestä. Alkuun kielteisesti suhtautuva poika alkoi jo miettiä, josko tätä Buzzyä voisi AINAKIN kerran koittaa. Jee!

Posti toi vihdoin paketin perille. Ei muutakuin siivet pakkaseen odottelemaan seuraavan päivän kanyylinvaihtoa!

No niin. Nytpä sen näkee… Poika vierasti ajatusta jääkylmästä, joten käänsimme kylmät siivet pehmeä puoli ihoa vasten, jolloin ne eivät tunnu ihan niin jäisiltä. Ainakin näin ekalla kerralla! Laitoimme kanyylin pakaran yläosaan. Pidin Buzzyä pistokohdassa noin puoli minuuttia. Sen jälkeen siirsin sitä ylemmäs ja poika piti sitä itse paikallaan. Suihkautin laittokohtaan suojasuihkeen ja nappastiin kanyyli paikalleen. ”Ei tuntunut yhtään niin paljoa!!!” sanoi pieni mies! Äidin huojennus oli huima… Kyllä se vaan toimii! Ainakin meille. Aiomme ehdottomasti jatkaa tämän pörisevän kaverin käyttöä. Hyvä Buzzy!!

PS: Tässä vielä linkki valmistajan sivuihin! Sieltä löytyy hurjasti lisätietoa aiheesta.  https://buzzyhelps.com/

Artikkelikuva: Steven Depolo

 

Avarakatseinen ja rento kolmenkympin rajapyykin ylittänyt perheenäiti Pohjois-Pohjanmaalta. Tämänhetkiseen elämääni parhaimman sisällön tuovat yksinkertaiset ja arkiset asiat, niistä nautin. Viiden hengen perheemme päiviin tuo oman lisänsä keskimmäisen pojan pumppuhoitoinen ykköstyypin diabetes.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: