8.4.2016 Anssi Lehto

Ystäväsi liuskapurkki

Kannan aina mukanani kahta liuskapurkkia. Toista vs-mittarin kanssa liuskoineen ja toista etiketitöntä taskussa hypoja varten. Hypopurkkiin mahtuu kätevästi seitsemän siripiriä sopivan tiukasti, etteivät tabletit hölsky eivät rikkoudu jokapäiväisissä riennoissa. Tyhjä liuskapurkki on erittäin monikäyttöinen, joten älä heitä sitä missään nimessä roskiin.

Tumppilompakko

Tupakantumppi nakataan herkästi maahan ja siihen se jää. Filtteri on pieni – mitä se haittaa? monet tuntuvat ajattelevan. Mutta kyllä se haittaa. Roskaantumisen lisäksi filttereissä on tiivistyneinä samoja myrkkyjä kuin savukkeissa, muun muassa nikotiinia, tervaa, raskasmetalleja ja hyönteismyrkkyjä.

Tumppiongelmaan ei ole helppoa ratkaisua. Roskaamissakko, tumppien kerääminen yhdyskuntapalveluna, keräys- ja hävittämiskulujen lisääminen tuotteen hintaan… Yksi hyvä ratkaisu tupakoitsijalle on diabeetikon lahjoittama liuskapurkki tumppilompakoksi. Siinä kulkee kätevästi monta tumppia taskussa tai käsilaukussa. Tiiviisti sulkeutuva kansi sammuttaa hyvin palavankin savukkeen. Ja liuskapurkki kestää pitkään ketjupolttajankin käytössä.

Diabeetikkona voit tehdä hyviä tekoja lahjoittamalla tyhjiä liuskapurkkeja tupakoitsijoille. Olen harrastanut tätä toimintaa Roska päivässä -liikkeen innostamana. Kokeile ensin lähestyä tuttuja tupakoitsijoita, joita löytyy jokaisen lähipiiristä. Rohkeuden kasvaessa voit jo helposti tehdä lahjoituksia tuntemattomillekin esimerkiksi pysäkillä linja-autoa odotellessa. Taksitolpalla kyytiläisiä odottavat kuljettajat tupakoivat ahkerasti, siis myös erinomainen kohderyhmä.

Miniroskis

Toinen riesa ympäristössä on esimerkiksi poisviskatut purukumit. Tähänkin ongelmaa liuskapurkki on erinomaisen kätevä. Tosin tyhjentäminen ei onnistu ehkä yhtä näppärästi kuin tumppien kanssa.

Kun olet kerännyt laatikollisen tyhjiä liuskapurkkeja, niin miten toimit, että saat ne hyötykierrätykseen? Täältä Roskapaivassa.net linkistä löydät asiasta paljon tietoa ja aktiiveja, jotka odottavat lähetystäsi.

kauanko kestää

Artikkelikuva Dick Rochester

T1D Lada 25 vuotta, pitkään monipistäjä ja 10/2015 alkaen pumppuilija. Pitkäaikaissokeri eli HbA1c eli hobis putosi Libren puolivuotisjakson aikana 53 mmol/mol:sta (7 %) 44:ään (6,2 %). Eläkeläisenä aikaa omahoidolle ja mukana diabetesseura T1D:ssä. Facebook: Insuliinipumppu ACCU-CHEK käyttäjät, FreeStyle Libre -käyttäjät, Lada-diabetes -vertaistukiryhmä, Insuliinipumppu minimed 640g ja minimed 670g käyttäjät ja Keinohaimaporukka.

Kommentit tähän postaukseen

  1. Johanna Häme-Sahinoja

    Diabetesliitto on nyt virallisesti mukana Roska päivässä -liikkeessä, joten kirjoituksesi on erinomaisen ajankohtainen!

  2. Pingback: Liuskapurkit nyt uusiomuoviksi - Deeblogi

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: