30.8.2022 Elsa

Diabeteselämää ja K-poppia

Hei! Olen Elsa, 10-vuotias diabeetikkoneiti. Sairastuin diabetekseen 8-vuotiaana. Äiti vei minut terveyskeskukseen, jossa minulta mitattiin verensokeri sormenpäästä. Mittari näytti, että sokerini olivat 25,5. Ensimmäinen ajatus minulla oli, että jos minun verensokerini ovat noin korkeat, miksi minulla on nälkä. Tämä ajatus tuli mieleeni siitä, että veljeni oli sanonut minulle hänellä olleen matala verensokeri ja nälkä. (Veljeni ei ole kuitenkaan diabeetikko.) Minut vietiin sairaalaan ambulanssilla. Muistan siitä päivästä, että nukuin paljon ja minulla oli kädessä tippa. Sinä päivänä sain syödä vain puolikkaan leivän sekä hapankorpun ja minulla oli kova nälkä.

Nyt kerron, mitä minulle tapahtui eilen. Kun heräsin, tajusimme äidin kanssa, että piti vaihtaa Libre-sensori. Se loppuisi 18 minuutin päästä. Söin aamupalan ensin. Vaihdoimme sensorin. Kuuntelin musaa sillä aikaa. Kuuntelen myös tätä kirjoittaessa musaa, SNSD:n biisiä The boys. (Rakastan K-poppia.) Kuitenkin kun noin tunti oli mennyt, menin mittaamaan ja sensori sanoi error ja pitäisi vaihtaa sensori. Ärsytti vähän, koska juurihan me vaihdettiin uusi sensori. Vaihdoimme sensorin uudelleen, ja tämä sensori alkoi toimimaan niin kun pitääkin. Iltapäivällä päätin lähteä kaverilla käymään. Puhuttiin kaverin kanssa, että voitas mennä maauimalaan uimaan. Siellä olisi illalla kynttiläuinti. Sitä ennen lähdin kotiin syömään iltaruokaa. Kotiin päästyäni huomasimme, että lukijalaite ei mennyt päälle. Ei vaikka laitoimme sen laturiin. Tämä ärsytti minua paljon, koska jouduimme jo aamulla vaihtamaan sensorin uuteen. Päätimme lähteä uimaan. Otin verensokerini uinnin ajan sormenpäästä ja tankkasin siellä matalaan Siripiriä. Kotiin päästyämme laitoimme Libren puhelimelle. Tykkään nyt kun lukija on puhelimessa. Viime yönä meillä oli ”konsertti”, koska puhelimet huusivat matalaa verensokeria. Siitäkin selvittiin tankkaamisella hienosti.

Harrastan maalaamista ja tauluissani on usein diabetes esillä Libren muodossa. Näissä merkeissä on hyvä lopettaa ensimmäinen blogini. Lämmintä syksyn jatkoa!

Terkuin Elsa ja Henriikka-äiti

Elsa sairastui diabetekseen kaksi vuotta sitten, kahdeksanvuotiaana. Hän rakastaa K-poppia ja haluaa toimia kaikkien diabetesta sairastavien hyväksi. Hänestä on hyvä, että mahdollisimman moni tietää, mitä elämä diabeteksen kanssa tarkoittaa. Siksi hän kertoo omasta arjestaan Deeblogissa yhdessä äitinsä Henriikan kanssa.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: