20.1.2022 Teija Sihvo

Pumppuilua nyt ja tulevaisuudessa

Tänä vuonna päättyy nykyisen pumppuni (Minimed Veo) takuu.  Sain sen juhannuksena 2018 ja  olen tehnyt vain yhden vaihdon  takuun aikana. Oikeastaan tuo vaihto oli turha, koska pieni vinkuminen pumpun valon ollessa päällä kuuluu normaaliin toimintaan, mitä en tiennyt.

Olin eilen lääkärissä, ja keskustelimme pitkään  seuraavasta pumpustani. Kerroin omia haaveitani/ajatuksiani, jonka jälkeen lääkärini esitti oman mielipiteensä. Minulle kuuluu pumppu eikä monipistoshoito. Se on jo selvästi nähty. Säädän jatkuvasti tätä nykyistä peruspumppua, jonka kaverina minulla on Libre2.  Saan hälytykset matalista ja korkeista sokereista. Olin jo tilannut verkosta yhden Omnipod-näytepumpun, koska letkuttomuus  kiinnostaa minua.  Sain eilen myös hoitajaltani pari näytepumppua, jotka voin kiinnittää kehooni. Tällä hetkellä minulla on yksi kyseinen näytepumppu kiinni selkäpuolella. Kuulin myös, että tuohon kyseiseen pumppuun on tulossa automatiikka Dexcom-sensorin kanssa. Toisin sanoen se korjaa korkeita ja estää matalia ilman erillisiä piuhoja. Kalibrointia ei tarvita. Jäin miettimään asiaa ja jos edelleen haluan tuota yhdistelmää silloin kun se tulee, niin todennäköisesti saan sen kokeiluun kolmen kuukauden sitoutumisella.

Liityin jo Facebookin Omnipod-ryhmään ja olen lueskellut sitä aika paljon. Harkinta jatkuu, ja samalla mietin, jaksanko aloittaa tavallaan alusta, koska Omnipod on eri asia kuin Medtronic eli säädöt tehdään eri tavalla. Ennen tuota ”h-hetkeä” jatkan nykyisen pumppuni käyttöä. Nykyinen pumppuni on kuin vanha Mersu: kestää, kestää ja kestää :).

Liikunta olisi (ehkä) hieman helpompaa, koska pumppua ei tarvitsisi kaivella jostakin kerrosten alta tarpeen tullen vaan kaiken voisi hoitaa kaukosäätimellä, joka tulee pumpun mukana. Kaukosäätimellä hoidetaan muutenkin kaikki säädöt, koska pumppu on liimattuna minuun eikä se liiku mihinkään kahteen-kolmeen päivään.  Ei olisi ainakaan sitä ongelmaa, mikä nykyisen pumpun kanssa on eli pumpun kantaminen. Se houkuttelee enemmän kuin tarpeeksi.  Välillä olen niin kyllästynyt tuohon letkuun ja pumpun sijoitteluun. Siitä huolimatta en luovu pumpusta!

Aika näyttää, mitä tuleman pitää. Stressasin muuten tuota pumpputulevaisuutta niin paljon, että sain verenpaineeni koholle ja itseni jotenkin ylitilaan. Tänään nukahdin (tarkoituksella) sohvalle kissan viereen ja nukuin varmaan noin puoli tuntia. Helpotti 🙂 Meidän kääryle

 

 

 

Ja lopuksi: jos minua kovasti epäilyttää tuo letkuton pumppu, niin sitten valitsen Medtronicin uusimman eli 780G:n. Siinä on myös sama toiminto eli automatiikka. Ajatus siitä, että diabetekseni (yli 30 vuotta vanha) veisi vähemmän huomiota päivittäin, on kieltämättä aika houkutteleva <3.

Olen kuitenkin erittäin kiitollinen siitä, että alkaen syksystä 1991 minulla ei vieläkään ole yhtään lisäsairautta, ei laserointia silmissä, ei mitään vikaa munuaisissa jne. Lieneekö pikkutarkasta luonteestani jotain hyötyäkin, samoin kuin siitä, että olen yrittänyt ennaltaehkäistä lisäsairauksia koko ”urani” ajan valitsemalla pääsääntöisesti oikeat ruoat ja ruoka-aineet.

Ykköstyyppi vuodesta 1991. Kahden aikuisen tyttären äiti ja yhden miehen vaimo joulukuusta 1989. Monipuolinen ihminen, jota kiinnostaa kielet, liikunta, lukeminen, kirjoittaminen jne.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: