22.9.2016 Mika Haulo

Naisillako diabeteksen hoito vaikeampaa? Höpö höpö.

Olen kuullut tällaisen hassun väitteen:

”Naisilla diabeteksen hoito on vaikeampaa, koska heillä on enemmän hormoneja sotkemassa verensokeria.”

Tuollainen asioiden liika yksinkertaistaminen ja rusinoiden poiminta pullasta on toki ihan söpöä. Mutta vedenpitävä väite ei tietenkään ole. Katso video alta, niin kerron lisää.

Lisää videoita Sokeriseuranta-kanavalla Youtubessa.

Sokerivammainen yrittäjä, joka koodaa, bloggaa ja pyöräilee. Päätoiminen verensokerininja ja täydellisen hobiksen tavoittelija. Suurimpina paheina suklaan yletön syönti ja liian pitkään valvominen. Kirjoittaa Sokerivammaisen opas -blogia.

Kommentit tähän postaukseen

 1. Kirsi-Maria

  Heip,
  olipa hyvä postaus elikkä video! Olen ihan samaa mieltä. Sukupuoli on yksi niistä asioista, jotka vaikuttavat verensokereihin, mutta asioita on paljon, ja niiden kokonaisuus ja ennen kaikkea hallinta ratkaisee. Eikä kaikilla naisilla kuukautiskierron vaikutus ole samanlainen.

  Raskausaika on ainoa vaihe, joka on kokonaan niin tavattoman poikkeuksellinen tila sekä diabeetikkoäidin että lapsen hyvinvoinnin kannalta että pitäisi sen tästä hormoniasiasta erillään. Mutta kaikki naiset eivät saa/halua lapsia, joten siitä on turha tehdä ”naisilla on vaikeampaa” -argumenttia.

  1. Avatar photoMika Haulo

   Erityisen harmillista on, jos sukupuolta käytetään perusteluna huonolle hoitotasapainolle. Tai oikeastaan jos yritetään perustella, että mitään ei ole tehtävissä asian parantamiseksi. Elämä asettaa tiettyjä puitteita, ja niiden mukaan on elettävä.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: