14.11.2018 Anssi Lehto

ELÄMÄNTAPASI TESTIIN

Hyvää maailman diabetespäivää!
Sen kunniaksi julkaisemme täällä Deeblogissa päivän mittaan monta bloggausta parin tunnin välein. Kukin kirjoittaja jakaa kanssanne palasen ajankohtaisista ajatuksistaan. Seuraathan mukana!

VETTÄ VENETSIASSA

Kuvan naiset kahlaavat ostoksineen vedessä polvia myöten Pyhän Markuksen torilla Venetsiassa, koska kaakkoistuuli painoi meriveden Venetsian laguuniin eikä pitkään rakenteilla olleet tulvapadot auttaneet tilannetta.

Tänä syksynä media on tulvinut juttuja ilmastonmuutoksesta. Kyllä tuo on pannut miettimään omaakin osuutta. Sitran sivuilla on mainio 27 kysymyksen elämäntapatesti (asuminen, liikenne, ruokailu, ostokset), minkä avulla saa helposti selville oman hiilijalanjälkensä. Jo noin 500 000 suomalaista on tämän tehnyt. Sain kokoon 7700 kiloa ja olen vihreä herkuttelija. Mutta meidän kaikkien olisi hyvä puolittaa hiilijalanjälkemme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

 

 

T1D Lada 25 vuotta, pitkään monipistäjä ja 10/2015 alkaen pumppuilija. Pitkäaikaissokeri eli HbA1c eli hobis putosi Libren puolivuotisjakson aikana 53 mmol/mol:sta (7 %) 44:ään (6,2 %). Eläkeläisenä aikaa omahoidolle ja mukana diabetesseura T1D:ssä. Facebook: Insuliinipumppu ACCU-CHEK käyttäjät, FreeStyle Libre -käyttäjät, Lada-diabetes -vertaistukiryhmä, Insuliinipumppu minimed 640g ja minimed 670g käyttäjät ja Keinohaimaporukka.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: