19.12.2015 Liisa Laitinen

Kierrätystaidetta diabetestarvikkeista

Ideoita, ideoita… Niitä tupsahtelee pieneen päähäni tuon tuostakin. Joskus ne etenevät toteutusvaiheeseen ja joskus ne jopa valmistuvat.

Tässä niistä yksi. Muistan joskus nähneeni tämän tyylisiä valoteoksia ja idea jäi takaraivoon hautumaan. Mielestäni 99,9% maailman ideoista on jo keksitty, joten uskon, että inspiraation saaminen olemassaolevista asioista on sallittua. Aloin laittamaan talteen insuliinipumpun käytöstä tulleita diabetestarvikeroskia; kanyyleitä, insuliinisäiliöitä, letkuja, lansettirullia, liuskoja, sensorin asettimia ym ym. Ja sitä roskaahan tässä hommassa tulee!

Tarvikkeiden kerääntyessä kaappeihin ja pusseihin oli aika ryhtyä puuhaan. Tilasin kaverilta 1m x 1m pleksilevyn johon aloin suunnittelemaan kehyksiä. Ostin paikallisesta rautakaupasta pari pätkää kulmalistaa, jotka maalasin valkoiseksi. Mieheni kanssa mallattiin ja äherrettiin lista sopivaksi kehykseksi, sekä tuettiin rakennelmaa nurkista. Mittavirheiltä ei säästytty; kehyksen valmistuttua se oli puoli senttiä liian kapea pleksille! Tässäkin tapauksessa urheasti minun kotkotuksiani kuunteleva mieheni riipaisi pleksistä siivun pois ja pelasti tilanteen.

Nyt oli vihdoin sen mukavimman osuuden aika, eli itse tarvikkeiden asettelun suunnittelu. Tässä kuluikin aikaa.. Sommittelin työn ensin lattialle ison paperin päälle sinitarran avulla, jonka jälkeen siirsin kuvion taulun päälle liimaten joka palasen paikoilleen. Selkä- ja niskaparkani eivät olleet kovin kiitollisia minun kyykkiessä lattialla tuntitolkulla, mutta kivaa se oli silti!!

Sitten valot.. Ostin monenmoisia patterivaloja, mutta ne eivät antaneet tarpeeksi valoa teokseen, enkä keksinyt hyvää tapaa kiinnittää niitä. Päädyin loppujen lopuksi hankkimaan lednauhaa, josta saa kaukosäätimellä valittua värin useasta eri vaihtoehdosta. Nauha olikin juuri sopivan levyistä kulmalistan sisäpuolelle kiinnitettäväksi.

Vihdoin valmista. Kivahan siitä tuli, vaikka itse sanonkin!

SONY DSC

Tässä muutamia esimerkkejä eri värisistä valoista. Valokuvaaja en siis ole, kuten kuvista huomata saattaa… Oma suosikkini on tämä ensimmäinen, vaalean turkoosi sävy. Tummansininen taas kuvastaa hyvin Diabetesliiton sinistä tunnusväriä.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

Avarakatseinen ja rento kolmenkympin rajapyykin ylittänyt perheenäiti Pohjois-Pohjanmaalta. Tämänhetkiseen elämääni parhaimman sisällön tuovat yksinkertaiset ja arkiset asiat, niistä nautin. Viiden hengen perheemme päiviin tuo oman lisänsä keskimmäisen pojan pumppuhoitoinen ykköstyypin diabetes.

Kommentit tähän postaukseen

  1. Maaret

    Wau, Liisa olet varsinainen valotaiteilija ja vielä lisäksi tämän päivän henkeen kierrätystaiteilija. Jos joku sanoo, että entäs sitten, niin minulle tuli mieleen, että nämä tekemäsi valotyöt sopivat mainiosti yövaloiksi. Todennäköisesti valaisevat juuri sn verran, että yöllä näkisi ilman isojen valojen sytyttämistä mennä yöasioille tai keittiöön mittaamaan verensokeria ja syömään tarvittaessa jotain liian alhaisen verensokerin vuoksi. Meillä ainakin mies kiittäisi kun ei joka kerta heräisi valojen sytyttämiseen.

  2. Maria

    Hienoa taidetta! Itsekin näin muutamia vuosia sitten isommassa mittakaavassa taidetta d-tarvikkeista. Valojen lisääminen on meiän lapsista aika magee juttu!

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: