1.9.2015 Jenni Kulo

Tsorron tasapaino

Minulla  on kaksivuotias kultainennoutaja Tsorro Olio. Tsorron kanssa ei tule aika pitkäksi. On pakolliset päivittäiset lenkkeilyt, säästä viis. Mutta on myös paljon muuta, yllätyksiä.

Tsorro on lyhyen elämänsä aikana tehnyt paljon tuhoja. Kun olen ollut töissä, koira on viihdyttänyt itseään avaamalla roskakaapin ja levittämällä roskat ympäri asuntoa. Koirani on ovinero.

Tsorro on availlut myös kenkäkaapin ovia. Lenkkareista, pyöräilykengistä, kävelykengistä ja korkkareista on ollut jäljellä vain rääppeet.

Unohduksiin eivät jää neljät silmälasit ja yhdet aurinkolasit. Makuuhuoneen seinästä oli kerran revitty kahden neliön alue tapettia. Se oli silputtu ympäri huushollia.

Lista on loputon. Kuten sanotaan, ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Tsorro on hieman rauhoittunut.

Tämä on ollut toinen kesä, jolloin Tsorro on harrastanut vepeä eli vesipelastusta. Siinä koiruus on elementissään. Tuhina käy ja kuonoaallot ovat valtavat, kun Tsorro treenaa.

Jotta koirani saisi purettua energiansa, olen hankkinut juoksuvyön. Lenkkeilemme yhdessä.

Tsorro pitää fyysisyydellään minua liikkeessä ja sokereitani tasapainossa. Sama ilmiö on myös henkisellä puolella.

Vuosi sitten, pahimpaan tuhoaikaan Tsorro alkoi pitää blogia ja aktivoitui facebookissa. Tsorrolandia2014 fb:ssa ja Tsorrologia- ja Tsorron tsorinat-blogit ilmestyvät Turun murteella. Näiden kautta olen saanut elämääni aivan uudenlaista sisältöä. Tasapainoa.

Tassunautit ovat koiria, jotka eivät toimi juuri niin kuin ihminen kulloisellakin sekunnilla ja minuutilla haluaa. Tassunautti tuhoaa ja on tottelematon. Tassunautti pitää päänsä. Tassunautti on omalta ihmiseltään saanut useaan otteeseen uhkauksen lähdöstä maata kiertävälle radalle, tai kuuhun.

Tassunautit ovat työllistäneet minua positiivisella tavalla koko kesän. Heti koulujen loputtua oli tassunauttien järjestäytymiskokous Helsingin Rajasaaressa. Elokuun 23. oli tassunauttien lähtölaskenta Tampereen Vähäjärven koirapuistossa.

Tassunauteilla on oma t-paita. Logo on työn alla.

Tassunautit kokoontuvat seuraavan kerran Turussa loka-, marraskuun taitteessa. Ei loistavaa tapaa pitää verensokerit tasaisena voi lopettaa kesään.

Olen aina tiennyt, että stressi on suurin syy huonoon sokeritasapainooni. Onneksi stressille on omassa elämässäni löytynyt merkittävä vastavoima : Tsorro ja Tassunautit.

 

Olen ykköstyypin diabeetikko Jumalan armosta vuodesta 1976. Minä en pelkää ketään, enkä mitään. Kunnioittaminen on asia erikseen.

Kommentit tähän postaukseen

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: