8.10.2016 Sari Pihlava

Ompeluohjeita sokeritautisille

Nykyään on vahvistunut käsitys siitä, että sokeritautipotilaiden määrä on maassamme enentynyt viimeisimpinä vuosikymmeninä. Mikäli tämä kroonillinen tauti on kohdannut Teidät, pitäkää hoito-ohjeet keskeytyksettä mielessänne. Suotuisampi terveydentila on saavutettavissanne vain, mikäli noudatatte seikkaperäisesti Teille annettuja ohjeita.

Jos sokeritautinne on lieväasteista ankarampaa laatua, edes dieteetilliset hoidot yhdessä päivittäisten insuliiniruiskeiden kanssa eivät riitä takaamaan Teille terveyttä, voimaa ja työkykyä. Tällöin sokeritautianne saatetaan pyrkiä pitämään kontrollissa erityisellä sähkömekaanisella lääkeannostelijalla, jota Teidän on kuljetettava aina mukananne.

Jotta selviytyisitte arkisista askareistanne lääkeannostelijan kanssa, Teidän tulee hankkia käyttöönne erilaisia apuvälineitä lääkeannostelijan kuljettamiseen. Hyvinvarustetuista kauppaliikkeistä saatatte löytää tehdastekoisia kantovälineitä.

Itse valmistamalla saatte kuitenkin hintansa puolesta huokeampia ja tyylillisesti juuri Teitä hyödyttäviä apuvälineitä. Tänään saatamme kaikkien kotiompelijattarien tietoon kokonaan uudenlaisen kuljetusvälineen: monenlaisiin asukokonaisuuksiin soveltuvan irtotaskun.

Tarvitsemanne kankaat ja muun välineistön löydätte paikallisesta ompelu- ja kutomotarvikeliikkeestä. Pyyntöjä vastaan annamme myös lisäohjeistusta irtotaskun valmistukseen liittyen.

Tutustukaa Tekin viivytyksettä julkaisemaamme ompeluohjeeseen ja ryhtykää tarmokkain mielin valmistamaan käytännöllisiä kuljetusvälineitä käyttöönne.

Tästä pääsette ompeluohjeeseen.

 

 

Itäsuomalainen innostuja, jonka elämää ykköstyypin diabetes on tahdittanut vuodesta 1987 alkaen. Pyörittelen töikseni numeroita - kotosalla hämmennän yhteistä soppaa miehen ja teinityttärien kanssa. Luonto, kirpeät kelit, lasten halaukset ja käsillä tekeminen pitävät minut toimeliaana.

Kommentit tähän postaukseen

 1. Kalle-Ville Ruohonen

  Tätä oli ilo lukea ja sai hyvälle tuulelle! Sieluni silmin näin menneen ajan lehden, jossa tämä ohje olisi voinut olla. (Ethän vaan ole kopsannut käsikirjoitusta jostain 1940-1950 -luvun valistusfilmistä tai mainospätkästä jossa lukijana toimii kreivi Carl Eric Creutz? : )
  Mainio kirjoitus! Vau!

  1. Sari PihlavaSari Pihlava

   Kiitos K-V! Hyvää tuulta levität nyt kyllä itsekin! Tosi kiva, jos menneiden aikojen tunnelma välittyi sinulle asti. Kopsaukseen ei ole tarvetta, kun on riittävän vanha sielu ihan omasta takaa ;-D

 2. Kalle-Ville Ruohonen

  Vieläkin hykertelen! Tämä on kyllä taidokas ja nostalginen teksti; melkeinpä kuulen Creuzin äänen ja metsäkämpällä pokasahanterää teroittaessani ihmettelen, että mikä h….tin insuliinipumppu? Jaa -a, kohta alkaakin mettäratio!

  Olen lukenut ja maistellut tätä tekstiä useasti -en ommellakseni vaan tämä saa niin hyvälle tuulelle!

  1. Sari PihlavaSari Pihlava

   Mukavaa jatkohykertelyä sinulle K-V 🙂

   Sait minut hankkiutumaan Creuzin äänen pariin, onneksi netin arkistoista löytyi hyviä esimerkkejä. Vallattoman asiallinen kamreeri! Ja tutun kuuloista poljentoa havaittavissa hänen puheessaan.

Vastaa

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Deeblogin kirjoittajat

%d bloggaajaa tykkää tästä: